Mitől függenek az ablakcsere árak?

Az elavult, megöregedett, nem túlságosan jól szigetelő nyílászárók cseréje több szempontból is kifizetődő ötlet. Sőt! Valójában egy olyan befektetés, ami mind rövid, mind hosszú távon többszörösen behozhatja a rá áldozott összeget. Akár már az első zimankós őszi, téli napon megtapasztalhatóak azok az előnyök, amik egy jól záró ablakkal együtt járnak. Miközben a rezsi mértékének csökkentése is bezsebelhető, mintegy másodlagos következményként. De mibe kerül mindez?

A nyílászárók újragondolása személyre szabott feladat?

Teljes mértékben! A műanyag ablakcsere csak első pillantásra tűnik egyen megoldásnak, valójában azonban minden helyzetben mérvadóak az egyéni paraméterek. Nem mindegy, hogy konkrétan milyen típusú műanyag nyílászáró az, ami végül elnyeri a befutó címet. Többféle típus is rendelkezésre áll, s ezek nemcsak tulajdonságaikban, hanem áraikban is különböznek egymástól. Az sem mellékes, hogy végül melyik az a színterezési variáció, ami a legideálisabbnak mondható. Ezen kívül a helyszíni adottságok, a szituációra vonatkozó egyedi paraméterek sem lényegtelenek.

Vagyis úgy is fogalmazhatnánk, hogy ez egy többismeretlenes egyenlet, aminek a végeredménye a tényezők milyenségétől függ. Ezen a területen nem célszerű kompromisszumokkal élni. Ha megszületett az elhatározás, akkor ezzel együtt azt a kivitelezési formát ildomos kutatni, ami minden tekintetben optimális.

Mennyibe kerül mindez időgazdálkodás szempontjából?

Az ablakcsere árak mértékének megítéléséhez az is szervesen hozzátartozik, hogy mennyi időt ölelnek fel a munkálatok. Mert az egyik leginkább megfizethetetlen érték az idő. Ez kétségtelen. Egy nyílászáró alapesetben a bútorok letakarásával, bontással, beépítéssel és tereprendezéssel együtt pár óra alatt megvalósítható.

A felmérés során, ami elengedhetetlen része a folyamatnak, mondhatni ez az alap, amire aztán a jövőbeni kivitelezés támaszkodhat, fény derül a részletekre. Ezek után már az árak tekintetében is konkrétumokkal szolgálhatunk. Ám az így is, úgy is vitathatatlan tény, hogy a beruházás minden pénzt megér!