Palermo Látnivalók

Palermóban járva a turistáknak nem kell csodálkozniuk ha magyar utcanevekkel találkoznak. A városban több helyen is az olasz szabadságharcban elesett egykori 48-as magyar honvédek emlékhelyeivel is lehet találkozni, például Klapka Györgyével, vagy a városnézés során sétálni lehet a Tüköry Lajosról elnevezett sugárúton, mellette még látható a Türr Istvánról elnevezett utcácska is.
Palermóban mintegy nyolcszázezer lakos él, a várost valaha arabok és normannok alapították.

A normannok az 1090-es évekre már a teles dél Itáliát meghódították, ennek köszönhető, hogy még a mai napig is láthatóak az általuk használt normann építészet, illetve azok elemei. Mellette az arab és normann hatás együttese is jól látható, ilyenek például a széles sugárutak és a keskeny sikátorok együttese.

Érdekesség a látnivalók között a palermói kapucinus katakombák. Ezekben a föld alatt levő járatokban ma is megtekinthető több tucat mumifikálódott test. A katakombák- amilyenek nemcsak Máltán, Párizsban, Egyiptomban, Kijevben, hanem nálunk Egerben és Pécsett is vannak, lényegében földalatti üregek, ahová valaha a keresztények temetkeztek és az üldözésekkor itt tartották az istentiszteleteket és ide is bújtak el.

A másik, sokkal kellemesebb színfoltja Palermónak a Piazza Olivello, ez hangulatában a nálunk levő Liszt Ferenc térhez hasonlít. A Piazza Olivello a Teatro Massimo közelében van a sok látványossággal kecsetető óváros barokk negyedében.

A legjobb fagyiért az iteniek a Foro Italico felé mennek. A Porta Felice-n tehát a vidám kapun áthaladva az Ilardóhoz sietnek, ahol Palermo legjobb, legkrémesebb, leggyümölcsösebb fagyaltját vehetik meg. Amikor a nagy meleget már végképp nem bírják, sétáljanak le a Mondellóra, Palermo legnagyobb és legkedveltebb strandjára, amely a Mount Pellegrino heggyel szemben húzódik, de ha gyalogolni már erő akkor a 806-os busszal is oda lehet jutni. Szicília tavasszal és kora nyáron a legszebb.

További utazási tippek Olaszországban
Pisa látnivalók
Szicília nyaralás
Ravenna látnivalók
Herculaneum látnivalók
Milánó utazás