Miért tartsunk otthon antigén gyorstesztet?

Ma már tudjuk, hogy a koronavírus viselkedése mennyire kiszámíthatatlan. Nemtől, kortól és egészségi állapottól függetlenül képes teljesen különféle módokon viselkedni az emberi szervezetekben. Van, aki meg sem érzi, hogy átesett rajta, míg mások sajnos belehalnak vagy csak súlyos szövődményekkel vészelik át. Ezért a koronavírust igenis komolyan kell vennünk! A megelőzésképpen használt gyorstesztek pedig életet menthetnek.

Ne vegyük félvállról – teszteljünk akkor is, ha csak a gyanú áll fenn

Azon kívül, hogy pszichésen is megnyugtató lehet két lépéssel a vírus előtt járni, a tesztek még időben kimutatják a fertőzést. Ugyan vannak általános szimptómák, de sok embernél ezek eltérnek. Továbbá a mai variánsok már annyiféle tünetet okozhatnak, hogy igen nehéz kizárólag csak ezekből tájékozódni. Egy sima megfázás is ugyanúgy levertté és köhögőssé tehet, mint a koronavírus. Viszont utóbbinál a fertőzés nem mindig áll le, hanem legrosszabb esetben megtámadja a tüdőt. Ez a folyamat akár pár napon belül lejátszódhat. Hiába gondoltuk azt, hogy egy sima megfázás áldozatai vagyunk – ilyenkor szó szerint minden nap számít.

A statisztikák nem hazudnak

A legszomorúbb tény sajnos, hogy a legsúlyosabb koronavírus-fertőzést elszenvedők jelentős része azért kerülhetett ilyen stádiumba, mert túl sokat várt. Sokan gondolták, hogy sima influenza vagy egy erősebb megfázás miatt dőltek ágynak. Sokan reménykedtek benne, hogy néhány nap múlva biztosan jobb lesz. Viszont az a néhány nap pontosan elég ahhoz, hogy a koronavírus súlyos tüdőgyulladást okozzon a fertőzötteknél. Ám egy otthon is könnyen elvégezhető Covid antigén gyorsteszt segítségével már időben meggyőződhetünk a vírus jelenlétéről. Ezáltal sokkal tudatosabban kezelhetjük a helyzetet, ez pedig életet menthet.

A biztonság érzése

Ha mindig tartunk az otthonunkban néhány koronavírus tesztet, akkor időben megvédhetjük a családtagjainkat is. Továbbá bármilyen gyanú is merül fel a fertőzésre, egy azonnal elvégezhető negatív teszt mégis csak megnyugtatóbb. Ráadásul nem kell minden alkalommal tesztelési pontokhoz menni. Mellesleg az ilyen helyeken nagyobb eséllyel találkozhatunk tényleges fertőzöttekkel. Tehát a biztonság érzésének valamely fokát nyerjük vele, ha mindig tartunk otthon megfelelő gyorstesztet. Életet mentehetünk ezzel, legyen szó szeretteinkről vagy épp saját magunkról.