Webshop bérlés vagy webshop készítés: melyikkel járok jobban?

Manapság egyre többen döntenek az internetes kereskedés mellett, hiszen tulajdonképpen bármilyen területen alkalmas lehet. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen vetik meg a lábukat az online térben, már csak az a kérdés, hogy a webshop bérlés vagy készítés lesz jobb megoldás. Cikkünkben azt fejtjük ki részletesebben, hogy mivel érdemes számolni, milyen előnyei és hátrányai vannak egyiknek és másiknak.

A webáruház indítása előtti fontos kérdések

Hiába döntjük el, hogy mi pedig webshopot szeretnénk üzemeltetni, ha egyszerűen nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen feltételei is vannak ennek. Fontos kérdés ugyanis, hogy milyen jogi szempontoknak kell megfelelni, de természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyibe kerül egy webáruház indítása.

Van még egy nem elvetendő szempont, mégpedig az, hogy bérelni vagy pedig készíteni éri meg jobban mindezt. Mindegyiknek van előnye és hátránya, de kezdetben sok esetben a bérlés lesz a megoldás, hiszen keveseknek van a zsebében több százezer, esetleg millió forint az indulás során.

A webshop készítéssel kapcsolatos kérdések

A webáruház megalkotása esetén kezdetben nagyon fontos kérdés, hogy vajon mennyibe fog ez kerülni nekünk. Az egyedi webshop azonban jóval költségesebb lesz, mint egy bérelt weboldal. Hiába van megannyi előnye, ha az ember egyszerűen nem tud ennyit kiadni egy szakember által személyre szabott oldal esetén. Később megérheti azonban váltani, de az indulás során egyszerűbb és gyorsabb megoldás lehet a bérlés.

Milyen előnyei vannak egy webáruház bérlésének?

Ahhoz, hogy folyamatosan piacvezetők lehessünk, rendkívül fontos, hogy az üzemeltetés során folyamatosan fejlesszük a webshopot. Ahhoz, hogy a vendégek könnyebben rénk találjanak, illetve a konkurenstől is elhódíthassuk a potenciális vásárlókat, nem szabad megállni. A Viltor.hu pontosan ebben nyújt segítséget, hiszen már több mint 13 éve támogatják azokat a kereskedőket, akik nálunk bérelnek webáruházat. Mivel szinte minden héten van valami új fejlesztésük, így a webshop állandóan megújul, sokkal szebb és modernebb lesz, mint korábban. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a webshop bérlés mellett.

Nagy előny továbbá, hogy szemben a webáruház készítésével, a bérlés jóval kisebb költségekkel jár. Mivel a kezdetekben amúgy is rengeteg költséggel kell számolni, így ez nagy segítség lehet azok számára, akiknek a zsebében nincs több millió forint ennek kivitelezésére. A bérleti díjat úgy alakították ki, hogy az ne terhelje túl az érdeklő pénztárcáját. Ebben a rendszerben már 2.708 Ft-os díjjal is számolhatunk, amit havi rendszerességgel szükséges megfizetni. Ebben akár 250 terméket is felsorakoztathatunk és értékesíthetünk.

A Viltor.hu-nál nincsenek csomagok és egyéb feláras lehetőségek, ezáltal senkinek sem kell lemondnia az egyes funkciókról, hiszen ezért az árért mindent megkaphatunk. Így ugyanúgy hozzájuthatunk a bankkártyás fizetési rendszerhez, a külső számlázóhoz, illetve a készletkezelő programhoz egyaránt. A webshopban tehát minden létező funkció helyet kap, ami mellé folyamatos fejlesztésekre is számíthatunk, mindezt plusz költségek nélkül.

Mi a helyzet a keresőoptimalizálással webshop bérlés esetén?

Sokan aggódnak amiatt, hogy a bérelt oldal esetében a Google keresője nem teszi majd őket kedvező helyre. Pedig egy jól elkészített webáruház minden esetben szerezhet jó helyezést. Ebben az esetben azonban érdemes figyelni a termékkategóriák és a termékek elnevezésére, a leírásokra, az URL-re, illetve a címkézésre egyaránt. Nem szabad kifelejteni továbbá a META adatok kitöltését sem, hiszen ez is tovább emelhet az oldal sikerén.

A Viltor rendszere amennyiben hibát talál a keresőoptimalizálási beállításokban, abban az esetben azonnal jelez, illetve javaslatot is tesz az esetleges javításokra. A bérelhető webshopot úgy alakították ki, hogy a keresőmotorok számára az könnyen elérhető legyen, hiszen a modern technológia elengedhetetlen része a sikeres üzemeltetésnek.

Összességében tehát elmondható, hogy bár mindegyik módszer hatásos lehet és az egyedi weboldal talán személyre szabottabb, ám sok esetben jobban megéri egy bérelt webshop. Ezt is ugyanúgy át lehet alakítani, válhat igazán különlegessé, és vevőcsalogatóvá. A Viltor rendszere ugyanis tartalmaz mindent, amire ehhez szükség lehet.