Tanya pályázat 2023

A tanyafejlesztési pályázatok célja, hogy a vidéki tanyák életkörülményeit és infrastruktúráját javítsák, valamint ösztönözzék a fiatalokat és az új lakosokat a vidéki életforma felé. Az ilyen jellegű pályázatok általában az Európai Unió által finanszírozottak, és az Országos Tanyafejlesztési Program (OTP) keretében valósulnak meg.

A tanyákra irányuló fejlesztések általában az alábbi területekre fókuszálnak:

  • Épületek felújítása vagy építése, beleértve a lakóházakat, gazdasági épületeket és közösségi helyeket (pl. óvodák, iskolák, klubházak).
  • Közművesítés, mint például a víz-, gáz-, villany-, szennyvíz- és csatornahálózat kiépítése vagy javítása.
  • Infrastrukturális fejlesztések, mint például utak, járdák, parkolók, sport- és szabadidős létesítmények, játszóterek és kertek.
  • Környezetvédelem, amely magában foglalhatja a talajvédelmet, a vízminőség javítását és a hulladékkezelést.

A tanyafejlesztési pályázatokra általában az érintett terület önkormányzatai, tanyagazdák, civil szervezetek és egyesületek, valamint egyének és csoportok is jelentkezhetnek. A Tanya pályázat 2023 elérhetőségéről és a részletes feltételekről érdemes tájékozódni az Európai Unió és a Magyar Államháztartás honlapján a pályázatfigyelő portálokon, valamint az érintett önkormányzatoknál és civil szervezeteknél.