A terasz, amelytől minden vendég lélegzete eláll

A terasz az a hely, ahol igazán kipihenhetjük magunkat egy nehéz nap után, és barátainkkal, családunkkal vagy a ház többi lakójával kellemesen tölthetjük szabadidőnket. Tiszta élvezet itt lenni, akár vendégségről, beszélgetésről, akár együtt elfogyasztott étkezésről, vagy egyszerűen csak olvasásról van szó. Érdemes kimozdulnunk a négy fal közül, ha már van lehetőségünk! Nem árt azonban alaposan végiggondolni, hogyan rendezzük be a teraszt úgy, hogy mindenkinek megfeleljen.

Lehet-e kerti bútorokat tenni a teraszra? Hogyan fogjunk neki a tervezésnek, és milyen berendezési tárgyakat válasszunk, amelyek minden igényünket kielégítik? Miért annyira fontos a minőség? Az anyag következő részében minden fenti kérdésre választ adunk. Reméljük, minden kétségét sikerül eloszlatnunk, és segítünk kiválasztani az Önhöz legjobban illő teraszbútort.

Tervezze meg, hová teszi a bútorokat

Ha vaktában, terv nélkül keresi a megfelelő teraszbútorokat, úgy érezheti magát, mint aki eltévedt egy sötét folyosón. Valahol, a labirintus végén ott a cél, de nem tudja, hogyan jut el hozzá. A VidaXL vásárlói számtalan stílus és méret közül választhatnak, így nemcsak az ízlésüknek, hanem a lehetőségeinek megfelelő bútorszettet is megtalálják.

Mivel érdemes kezdenie? Mérje meg a terasz minden elemét, majd a méreteket írja be a mobil alkalmazásba ill. a számítógépes programba, vagy vezesse rá a papírlapra. Ezután vigye rá a bútorokat a tervrajzra, és határozza meg maximális ill. minimális méretüket. Válogasson a következő bútortípusokból:

  • pihenősarok (pl. ülőgarnitúra – önmagában vagy fotelekkel kiegészítve), ha elég helye van,
  • kerti székek,
  • kerti asztal,
  • napozóágyak.

Válasszon dizájnos termékeket, amelyek mindenben megfelelnek stílusának és ízlésének. Hiszen a terasz az Ön menedéke, és nagyon fontos, hogy a ház lakói szeressék és szívesen használják.

Ápolja bútorait!
Az elhanyagolt bútorok elveszítik esztétikus külsejüket, ami a háziak és a vendégek elégedettségét is befolyásolja. Ezért érdemes az őszi-téli időszakban meleg, száraz helyen tárolni a bútorokat. A fa asztalokat néhány évente faápolóval, lakkal kell kezelni, az acél elemeket zománcozni kell.

A műanyag bútorokat nem lehet otthon felújítani, ápolni. Ezek azonban jóval ellenállóbbak az időjárási tényezőkkel szemben. Ha megfelelően védjük őket a csapadéktól, a túlzott napsugárzástól és más tényezőktől, évekig híven fognak szolgálni minket.