Mit tartalmaz a standard klímaszerelés díja?

Kellemes belső mikroklímára vágyna? Fontosnak tartja, hogy télen-nyáron megfelelő hőmérséklet fogadja otthonába lépve? Bár a klímák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az átmeneti és a téli hónapokban is, de leginkább még mindig a nyári forróság ellen veti be szívesen a mai kor felhasználója. Érdemes már ilyenkor gondolni a tikkasztó melegre, hiszen a klímaszerelők az utolsó pillanatban már korántsem biztos, hogy rendelkezésre tudnak állni. De mégis mennyibe kerül majd a klímaszerelés? Milyen feladatokat tartalmaz a standard díj, és mikor számíthatunk plusz költségekre?

Egy standard klímaszerelés sok munkálatot foglalhat magába, de vannak olyan műveletek, amik nincsenek benne az árban. A normál téglafal átütése, valamint a külső és a belső egység beszerelése, összekötése alapnak számít. A külső falon történő rögzítés általában egyszerűen, a megfelelő konzol segítségével rögzíthető. Nagy magasságban, emeleti elhelyezés esetében viszont szóba kerülhet az állványozás, vagy éppen az alpin technika alkalmazása. Ez utóbbiak természetesen magasabb költségekkel járnak, mintha egyszerűen egy konzol felhelyezéséről lenne szó.

A szakemberek nem csupán a konkrét beszereléssel foglalkoznak, hanem megmutatják az alapvető funkciókat, és elvégzik a telepítést az első lépéstől az utolsóig. Gyakran előfordul, hogy régebbi légkondicionáló kap helyet az otthonban, és ezt szeretnék a tulajdonosok korszerűbbre cserélni. Ilyenkor nem mehetünk el a régi berendezés leszereléséről, ami plusz feladat és ezzel együtt kiadás mellett sem. Vannak olyan ingatlanok, melyeknél betonfalat vagy több téglafalat is át kell ütni a beszereléshez, sőt, akár 3 méter fölötti csővezeték is szükségessé válhat az optimális elhelyezéshez.

Nem ritka, hogy speciális rögzítő anyagokra van szükség az aktuális hőszigetelés vastagságánál fogva. Hasonló a helyzet a csövek és elektromos kábelek lefedésével, a helyzethez és a távolsághoz igazodó csatornák elhelyezésével. Nem véletlen, hogy a szakemberek a klímaszerelés előtt helyszíni felmérést végeznek, és így adnak árajánlatot a várható teendők ismeretének függvényében. A helyiség adottságainak és az elérni kívánt eredménynek leginkább megfelelő készülék megtalálásához is segítséget nyújtanak a hozzáértő profik. Gondoskodjon már most a klíma beszereléséről, így a meleg megérkezésekor azonnal lesz mihez nyúlnia, ha elviselhető hőmérsékletet tudna maga körül!