Luxemburg látnivalók

Luxemburg az európai miniállam, a Luxemburgi Nagyhercegség a fővárosa napjaink egyik legnagyobb jelentőséggel bíró festői szépségű városa. Míg a múltban jelentőségét katonai és földrajzi helyzetének köszönhette, addig Napjainkban Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja, emellett az Unió számos intézményének és szervezetének ad otthont. A Vaubanfort.lu weboldal segítségével könnyedén találhatnak albérletet a rövid illetve hosszú távú igényeknek megfelelő, legjobb ár-érték arányban. A portálon, angol nyelven lehet keresni a különféle albérletek között. Garantálja a legjobb szobaárakat városi és regionális szinten egyaránt.

 Az Óvárosi rész és erődítményei a Világörökség részét képezik, emellett számos különleges látnivalót kínál. A város jelenlegi arculatát meghatározó épületek az 1870-es évektől épültek. A változások ellenére a város megőrizte korábbi arculatát, és az idelátogatók számos építészeti alkotásában gyönyörködhetnek.

Luxemburg látnivalói

Arany hölgy

Az 1923-ban készült szobor a város egyik legismertebb nevezetessége, az I. Világháború áldozatainak emlékére készült. A belvárosban található aranyszobor, egy női alakot mintáz, kezében egy babérkoszorút tartva. A szobor egy 21 méter magas gránit obeliszk tetején állva emlékeztet a háborúban részt vett több ezer luxemburgi hazafira.

Le Chemin de la Corniche sétány

A sétány, amely az „Európa legszebb balkonja”- ként emlegetnek, minden Luxemburgban járó turista népszerű attrakciója. A sétányt az erődváros keleti részén található gátakra építették rá.

A Kircberg városrész

A városrésznek az a nevezetessége, hogy a bemutatja Luxemburg 21. századi arcát, és gazdagságát. Igazi modern negyed, ahol nemcsak üvegpalotákat, de a múzeumokat, például a Bank múzeumot lehet i megtekinteni. A pénzügyi és Európai Uniós intézmények szintén a modern kozmopolita Kirchberg negyedben találhatóak, például az Európai Bíróság, az Európai Parlament titkársága, és az Európai Számvevőszék intézménye.

Napjainkban, mint a pénzügyi világ központjaként sokan költöznek munkavállalás céljából Luxemburgba. Ugyanakkor, a fiatalok számára is célpont a város, egyrészt az Uniós intézmények számos gyakornoki álláslehetőséget kínálnak, másrészt a felsőoktatásban elnyert ösztöndíj miatt. Ekkor szembesülnek azzal, hogy hosszú távon albérletet, csak nagyon drágán lehet találni.