A Liverpool kész 100 millió eurót fizetni Nunezért

A Liverpool kész 100 millió eurót költeni Nunezre, miután elutasította a Bayern Mané ajánlatát.

A Premier League klubot nem tántorítja el a Benfica éltal kiszabott 100 millió eurós vételár és hajlandó 80 millió eurót plusz 20 millió eurót bonuszt fizetni a 22 éves játékosért.

A Liverpool kész klubrekordot jelentő 100 millió eurót (85,5 millió font) fizetni Darwin Nunezért a Benficának, de elutasította a Bayern München nevetségesnek tartott második ajánlatát Sadio Manéért.

A Manchester United is érdeklődik a játékos iránt, de Nunez a hírek szerint a Liverpoolban szeretne játszani, amely kész ötéves szerződést kínálni. A klub várja a Benfica döntését az ajánlatukkal kapcsolatban, és nem akarnak licitháborúba bocsátkozni.

A Bayern legutóbbi ajánlata Manéért akár 30 millió fontot is érhet, amennyiben a klub megnyeri a Bajnokok Ligáját, és Mané a következő három szezon mindegyikében megnyeri a Ballon d’Or-t – ennyi a csatár szerződésének várható hossza. Az üzletet a Liverpool, amely az elmúlt öt Bajnokok Ligája-döntőből háromban szerepelt, kapásból visszautasította, és a kiegészítéseket finoman szólva is irreálisnak tartja.

A Liverpool több mint 40 millió fontot kér Manéért, aki Jürgen Klopp alatt nagyban hozzájárult a klub sikereihez. A 30 éves játékosnak már csak 12 hónap van hátra a szerződéséből, ami arra kényszerítheti a Liverpoolt, hogy valamikor tárgyaljon a kérőivel. Mohamed Salah és Roberto Firmino szerződéséből is 12 hónap van még hátra.

A Bayern igyekszik gyorsan lépni Mané szerződtetése érdekében, mivel Robert Lewandowski müncheni jövője körül kétségek merültek fel. A Liverpool a múlt héten visszautasított egy 25 millió fontot is elérő ajánlatot, és a legújabb ajánlatuk 23,5 millió fontot garantál, plusz 6,5 millió fontot pluszban. Ez az ajánlat messze esik a Liverpool értékelésétől, az elmúlt szezonban 23 gólt szerző kulcsemberért.

Az uruguayi, aki az elmúlt szezonban 26 bajnoki góllal a portugál góllövőlista élén állt, és összesen 34 gólt szerzett, érthetően kiemelt helyen szerepel a Liverpool kívánságlistáján. Az Almería a Benfica által kötött 2020-ban történt 24 millió eurós átigazolásának feltételei szerint a Benfica által elért nyereség 20%-a jár az Almeríának.

Nunez rendkívül meggyőző volt a Benfica áprilisi, Liverpool elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős meccsein, mindkét mérkőzésen betalált, és Klopp nyilvánosan dicsérte őt a meccs után.

A Liverpoolnak meg kell döntenie átigazolási rekordját – a Virgil van Dijkért fizetett 75 millió fontot -, hogy megfeleljen a Benfica elvárásainak és megszerezze a keresett csatárt. A klub leigazolta a Fulham 19 éves középpályását, Fabio Carvalhót, és remélik, hogy a héten véglegesítik az Aberdeen jobbhátvédjének, Calvin Ramsay-nek az üzletét is.

Fotó: Foci Tipp