Trogir: a legszebb tengerparti szakasz Dalmáciában

Trogir Horvátország legkeresettebb üdülőhelyeinek egyike. A turisták a tengerparti gyönyörök mellett szívesen látogatják a városban látható ősi utcákat, épületeket és híres templomokat.

Trogir Látnivalók

Trogirt Horvátország ” kis Velencéjének ” is nevezik . Elhelyezkedését tekintve a kis sziget melyen épület egy öbölben található. Híresek az ókorból fennmaradt emlékek, az igen hangulatos óvárosa a régi templomokkal, szépen kiépített sétáló utcáival és tereivel. A várossal szemben levő Ciovo sziget, ide egy hídon lehet átjutni.

Trogir látnivalók

Trogir főterén a szép környezet és a sok látnivalón kívül esik a híres és nagyon sok turista által látogatott Kamerlengo-erőd, ezt az erődöt a XIII. században kezdték el építeni, de a jelenlegi formáját a XV. században nyerte el.

Trogir egyik leghíresebb építészeti látványossága a Szent Lovre Székesegyház, mely a 14. században épült román stílusban.

A hajózás kedvelői szerencsés helyzetben vannak, mivel az adriai hajóbérlés egyik kedvelt célpontjában, nemcsak Trogirban, de a környező településeken is bőséges választék várja a hajózás szerelmeseit.

Trogir Dalmácia

Ajánlott szállások Trogirban

Hotel Resnik 2*
Hotel Resnik kétcsillagos 2 fős apartman közvetlenül kb. 1 km hosszan elnyúló, kavicsos tengerparton fekszik, Kastel Stafilicben, Trogir és Split között. Ebben a kellemes üdülőközpontban a szálloda épületében és a bungalókban összesen 160 szoba található. A központi épületben (a strandnál) a vendégek számára recepció és klimatizált.

Hotel Jadran 3*
A szálloda nagyon kellemes természetközeli, zöld környezetben található. A tengerpart innen csak néhány méter, ahol napernyők és napágyak várják a pihenni vágyókat. Trogir híres belvárosa mindössze két kilométer. Minden szoba saját fürdőszobás, pótágyazható, hajszárítóval, televízióval és telefonnal felszerelt. A szállodának van saját medencéje, de ez is tengervízzel van feltöltve.