Télikertek – külön építsem vagy a házhoz

A télikertekeknek elég sok fajtája létezik, és már egy kérdés is elég nagy dilemmát tud okozni. A télikerteket sokan a házzal egybe építik, hogy egy plusz helyiséget tudjanak nyerni vele. Ez nagyon sok szempontból hasznos és előnyös, hiszen anélkül eljutunk a mi kis oázisunkba, hogy ki kellene lépnünk a hidegbe.

Másrészről viszont praktikus lehet egy különálló télikert építése is. Itt garantáltan nem zavarja senki, ha otthon van a család, és zavartalan nyugalomra vágyik.

Akkor érdemes az egybeépítésen elgondolkodnia, ha mindenképpen a lakását szeretné bővíteni egy plusz helyiséggel. Ilyen esetben tökéletes választás lehet funkcióként a nappali, vagy étkező, esetleg egy kis relaxáló helyiség. Rendhagyó esetben még hálószobává is alakítható, bár ez attól függ milyen kert és kerítés veszi körül a házat, különben könnyen  kíváncsi tekintetek áldozatává válhat.

A télikertnek nagyon jó hőszigetelő tulajdonsága van, és rengeteg fényt biztosít a háznak. Ez akkor lehet különösen fontos, ha egyébként kevés ablak van a házon vagy valamiért nem jut elég fény.

Ha nincs elég nagy kertje, telke, ahova a télikertet külön  építeni tudná, akkor szintén az egybeépített verzió az egyetlen megoldás.

Na de akkor mikor érdemes külön építménybe gondolkodni?

Ha van elég nagy telke ahhoz, hogy külön elférjen egy télikert. Ha a funkcióját tekintjük: ha külön virágoknak, növényeknek szeretnénk egy helyet, vagy akár egybekötve egy kis étkező résszel a növényházat, de alkalmas lehet akkor is, ha speciális, elszeparált télikertre vágyik, ahol senki nem zavarja meg a nyugalmát.

Nézze meg ezt a télikert weboldal télikertek tartalmát!

Ugyankkor egy különálló építményként álló télikert lehet egy medence otthona, vagy jaccuzzié, ahol kedvünkre úszhatunk, pihenhetünk. De akár privát edzőteremmé is alakíthatjuk, ahol a természet közelségét érezve úgy sportolhatunk, mintha tényleg kint lennénk a szabadba.

Egy különálló télikert tökéletes rendezvényhelyszín is lehet, kisebb családi eseményekre vagy akár esküvőre is. A télikertek felhasználási lehetőségeinek csak a fantázia szab határt. Legyen az egybeépítve a házunkkal vagy külön, a kert egy eldugott szegletébe, találja meg a funkcióját, hogyan tudná leginkább kihasználni az adottságait és éljen a lehetőséggel. Egy jól kitalált télikert rengeteg örömet tud okozni.

Bármelyik télikert mellett is dönt, legyen az külön vagy egybeépítve a házával garantált, hogy szeretni fogja és élete egyik legjobb döntésének tartja majd.