Meddig szokott tartani a mellnagyobbítás utáni fájdalom?

Ha sorra vennénk a plasztikai beavatkozásokat azok népszerűsége alapján, akkor a mellnagyobbítás még ma is listavezető lenne. A méretes, formás keblek a nők vágyai között mindig is ott szerepeltek, és az aktuális szépségideálok rendszerint ebbe az irányba mozdultak az idők folyamán. Bár a trendek váltják egymást, de a férfiak és a nők szerint is vonzóbbak a telt formák- legalábbis a mellek területén biztosan. Nem véletlen, hogy minden korábbinál többen választják a mellnagyobbításban rejlő előnyöket.

A megfelelő szakember nem csak azt veszi sorra, hogy milyen kiindulási állapotból mit és hogyan lehetnek kihozni, hanem a dolog mentális hátterét is fókuszba helyezi. Tájékoztat a várható eredményről, azokról az információkról, melyeket a műtétre történő felkészülés, valamint a gyógyulás kapcsán tudni kell a páciensnek. S hogy milyen fájdalmakra számíthatnak az mellnagyobbítást választók? A kérdés gyakran felmerül az érintettek körében.

Dr. Falus György plasztikai sebész szerint a mellnagyobbítás utáni fájdalom egyéntől függően pár hétig vagy pár hónapig tarthat. Sok múlik azon, hogy milyen általános egészségi állapotnak örvend a páciens, mennyire erős immunrendszere, valamint az egyéni fájdalomtűrő képesség sem elhanyagolható. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a gyógyulási folyamat annak függvényébeni s alakulhat, hogy a mellizom alá vagy fölé kerül beültetésre az implantátum.

Közvetlenül a mellnagyobbítást illetően egy speciális kompressziós melltartót kezd viselni a páciens, amit a későbbiekben, néhány hétig hordani kell. Segíti a szövetek letapadását, valamint az implantátum megfelelő helyen rögzülését. Amennyiben irodai munkát végez, akkor egy-két hét után már visszatérhet feladataihoz, egyébként a fizikai aktivitás és bármiféle fizikai megterhelés legalább két hónapon keresztül kerülendő.

A fájdalmak egyébként kiválóan enyhíthetőek a hagyományos fájdalomcsillapítókkal, és napról-napra enyhülni fognak a panaszok. A nyomó érzés a mellkason természetesnek bizonyul, ezért a műtét utáni napokban nem árt egy kis segítség a mindennapi feladatok elvégzésében. A mellnagyobbítás rendszerint a magabiztosság növekedését hozza maga után, ez pedig az élet minden területére pozitív hatással lehet.