Luxemburgban kötik az Unióban a legkevesebb házasságot

A közelmúltban az Eurostat készített egy statisztikát, amelynek a számok nyelvén pontos képet ad arról, hogy hogyan alakul a házasságkötések száma az Európai Unió tagállamaiban. Az összeállításukból kiolvasható, hogy az EU 27 tagállama közül Ciprus vezeti a házasságkötések számában a ranglistát, a legutolsó helyen pedig Luxemburg áll.

Már évek óta köztudott, hogy Európa egyre inkább elöregedik, amelynek az elkövetkező években nagy lesz a jelentősége. Az EU korfájára jellemző, hogy szinte minden tagállamban alacsony a születésszám, viszont a várható élettartam egyre hosszabb. Ez azt vonja maga után, hogy az időskorúak aránya jelentősen megnövekedik a teljes népességhez viszonyítva. Meglepő, de Portugália, Spanyolország, Görögország, és Olaszország benne van a világ 10 legalacsonyabb termelékenységi rátával rendelkező országok rangsorában.

A várható élettartam a legmagasabb az olaszok mellett Franciaországban (82,7), Luxemburgban (82,1), szomszédos Belgiumban pedig 81,6 év. Nemek várható életkorát tekintve a luxemburgi férfiak 79,9 évet, nők pedig 84,4 évet élnek.

Napjainkban kiemelt szakmai figyelem irányul a gyermekvállalási szokásokat befolyásoló családtámogatási formákra és szakpolitikára. Az alacsony születési számhoz hozzájárulnak a folyamatosan csökkenő házasságkötéseknek a számai, illetve az egyre későbbi időpontra halasztása. Az elmúlt időszakban a legtöbb esküvőt Cipruson tartották, a legkevesebb lagzira Luxemburgban került sor. Hazánk a házasságkötések számát tekintve a középmezőny elején foglal helyet.

Luxembourg

Annak ellenére, hogy Luxemburgban a házasságkötés, mint esemény, kevésbé népszerű más európai országokhoz képest, az esküvői iparban igen magas a résztvevők száma.

Az ottani esküvői szolgáltatásokban számos vállalkozás kis és közepes vállalkozás, kézműves tevékenységet folytatók száma jelentős.

Luxemburgban a multikulturális kultúra miatt sok vendég az esküvőkre külföldről érkezik. A költségeket jelentős mértékben növelheti meg a vendégek megfelelő elszállásolása, mivel köztudott, hogy a miniállamban, különösen a fővárosban rendkívül magasak az ingatlan árak. Az árak szárnyalása a bérlemények áraiban is megmutatkozik.

A rövid vagy hosszú távú igényeknek megfelelő szoba, vagy lakás megtalálásához nagy segítség a Vaubanfort.lu albérletkereső weboldal. A legjobb ár-érték arányú ingatlanokból egyszerűen, angolul lehet keresni.