10+1 legjobb vegán étterem Budapesten

A vegán életmódot folytatók számának növekedése, az egyre több vegán életmódra váltók között egyre nagyobb az igény is a vegán ételeket kínáló kizárólag vegán vagy részben vegán éttermekre. Ma már egy magát valamire is tartó étterem, kínál vegán ételeket az étlapján.

Budapest láthatólag lépést tart a vegánokkal, a gombamód szaporodó vegán vagy vegán menüt is kínáló éttermek szinte ellepték a tágan értelmezett belvárost.

Íme a 10 legmenőbb vegán kajálda Budapesten.

1.) Artizan Pékség, falatozó
Az Artizánban helyben sült, kézműves pékárut készítenek. Kizárólag friss, kiváló minőségű, hazai, és amikor csak lehetséges, bio alapanyagokból. Nem használnak adalékanyagokat, lisztjavítót vagy tartósítószereket.

2.) TÖKMAG Vegan Street Food falatozó
3.) Early Bird Coffee – vegán opciók
4.) Vegan Love: Vegetáriánusbarát, vegán opciók, gluténmentes lehetőségek
5.) Napfényes étterem – Több, mint 10 éve alapított vega és vegán ételeket kínáló étterem.
6.) Las Vegan’s
7.) Great Bistro – Egyedülálló vegán reggelik, ebédek, vacsorák, többnyire gluténmentesen.Az ebédmenüből 99%-ban, az a’la carte menüből, pedig 100%-ban kihagyják a glutént, mint sokak számára allergén összetevőt. Az ételeiket, kizárólag tisztított (revers osmosis) vízzel készítik és a séfjük által kifejlesztett, ízfokozók-, és adalékanyagoktól mentes természetes fűszereket, fűszerkeverékeket, vagy friss zöld fűszereket használnak. A fine dining és a Great Bistro már egy összenőtt fogalommá vált. Magyarországon a Great Bistro az egyetlen vegán étterem, ahol fine dining és a’la carte menüt szolgálnak, ráadásul gluténmentesen.

8.) Istvánffi veggie burger: A burgerek csak növényi alapanyagból készülnek. Az összetevők nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, ízfokozót és színfokozót. A bucik helyben készülnek. A kínálatban nagy választékban kaphatók zöldpogácsák, sajátfejlesztésű szószok és 100%-os gyümölcslevek.

9. ) Slow Foodiez
10.) Madal Food – Olasz tészta újragondolva. A vegán tészta szószok gondosan válogatott természetes növényi alapanyagokból készülnek, ízfokozók és mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül. A megalkotásuk során a cél az volt, hogy ne csak szépek, hanem nagyon finomak és táplálóak is legyenek. Egyedi receptjeik minőségi zöldségek és olajos magvak kombinációja, így a szószok laktózmentesek és glutén mentesek is egyben.

11.) Nemsüti – a vega konyha