Hogy segít az Arkada kezelés a benőtt körmökön?

A körmök benövése és különféle deformitásai sokak életét keserítik meg. A benövések sokszor olyan fájdalommal járnak, hogy még egy cipőt sem tudunk felvenni a lábunkra. Ezt az állapotot azonban nem érdemes kivárni, hiszen van rá megoldás. A pedikűrös szakemberek egy úgynevezett arkada kezeléssel tudnak segíteni, mely eljárás végére a köröm újra egészséges lesz és úgy fog nőni, ahogy az egy egészséges lábköröm esetében elvárható. Ha nem szeretnénk sebészeti eljárást igénybe venni, akkor mindenképpen forduljunk időben hozzáértő pedikűröshöz, aki az otthoni utókezeléseket is pontosan elmagyarázza és betanítja nekünk.

Hogyan zajlik egy kezelés?

Az eljárás egy konzultációval kezdődik, amely során pontosan átbeszélhetjük problémánkat a szakemberrel. A termék használata előtt a specialista a deformált, esetleg benőtt körmöt kivezeti a helyes irányba, amelyhez egy úgynevezett arkada kockát, valamint acrylt fog használni. A speciális kezelés után nincsen más teendőnk, mint otthon folytatnunk a kúrát. A teljes rehabilitáció mintegy 10 napot fog igénybe venni. 10 nap elteltével jelentkeznünk kell egy ellenőrzésre és ha mindent rendben találnak, akkor nincsen más teendőnk, mint havonta megjelenni a megbeszélt időpontban, amikor elvégzik a szükséges köröm rövidítéseket, hogy a körmök benövése ne történhessen meg újra és az acryl is minél előbb eltávolításra kerüljön.

Pontosan milyen összetevőket tartalmaz a speciális szérum?

A pedikűrösök az arkada tc16 szérumot alkalmazzák és ajánlják otthoni használatra is. A természetes kollagén és teafaolaj tartalma segíti a körömlemez regenerálódását és annak újjáépítését. A teafa olaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így azonnal és drasztikusan segíthet a gyulladás megszüntetésében. A kollagén a másik fontos összetevője, amely regenerál és táplál. Ez a két összetevő elvégzi a szükséges gyógyítási feladatokat és körmünk újra egészséges lesz.

Ezt a különleges keveréket a fentieken túl körömágybőr, égési sérülések, hegek és sebek ápolására is kifejezetten ajánlják. A termék ezen felül segíthet leküzdeni a gombás fertőzéseket, amelyek egyre gyakoribbak, hiszen ezt a betegséget bármelyik uszodában vagy wellness központban, esetleg a strandon is elkaphatjuk. Sajnos a lábgomba ellen elég nehéz a védekezés, így leginkább a kezelésekre kell helyezni a hangsúlyt, hogy minél gyorsabban megszüntessük ezt a kellemetlen problémát.