Reykjavík látnivalók

Reykjavík mesébe illő nyaralási célpont, ideális a természeti csodákra fogékony utazók számára Az északi fény lenyűgöző jelensége mellett Reykjavík számos kalandot, például bálnalestúrát, ATV-túrát kínál, de a város építészeti látványosságokkal is rendelkezik. Jó tudni, hogy a fővárosba időjárási szempontból nyáron és ősszel a legideálisabb utazni, az északi fény megtekintésére pedig nagyjából október közepétől április elejéig – mikor az ég a legsötétebb.

Izland napjainkban az egyik legfelkapottabb úti célponttá vált, a tűz és jég szigete nem csak a természet kedvelőknek, de a kalandokat kedvelők számára is egyedülálló látnivalókat kínál. A ritkán lakott országban aktív vulkánokban, gejzírekben forró vizű forrásokban és jégmezőkben gyönyörködhetünk.

Reykjavík legjobb látnivalói

Az északi-sarkkör peremén található Izland egyre inkább a turisták látóterébe kerül. Az északi fény lenyűgöző jelensége a tiszta levegő és az érintetlen táj egyre többeket inspirál kalandokra. Reykjavík lakosainak száma alig haladja meg a kétszázezer főt, az idelátogatók különleges vibráló életet tapasztalnak. A szokatlan élénk színű házai, különleges üzletei és kanyargós utcái megkapó hangulatot árasztanak.

 

Hallgrimskirkja

Nemcsak Reykjavík, de Izland egyik legnépszerűbb látványossága a Hallgrimskirkja templom. A látványos épület a város modern építészeti ikonja egyben Izland legmagasabb épülete. A 73 méter magas torony kilátója fantasztikus panorámát nyújt a fővárosra, és a környékre.

Reykjavík belvárosa

A belváros egyedi megjelenésében teljesen eltér a valaha megismert belvárosi látképektől. Az üzletek nélkülözik a jól ismert giccses elemeket, és egyedi termékeket vásárolhatunk, például helyi gyapjúholmikat, és különféle vulkanikus kőagyagokat. A vízparti sétányán található a Solfar-szobor.

Old Harbour

A régi kikötőben sétálva bepillantást nyerhetünk az izlandi kultúrába. A negyed élénk színű épületeiben, az egykori halászfészerekben hangulatos éttermeket és kávézókat alakítottak ki.

Gyöngy Obszervatórium

A Perlan az Izlandi Természeti Csodák Múzeuma, szintén a város jelentős látnivalója. Egy forgó étteremmel is rendelkezik, amely 360 fokos panorámát nyújt a városra. A legérdekesebb része a jégbarlang, valamint a gleccser kiállítás, amely a gleccserek történetét, és azok jövőbeli helyzetét mutatja be. Az új planetáriuma látványos virtuális utazást kínál az ország természeti csodáinak felfedezésére.

Termálmedencék

Reykjavíkban járva feltétlen érdemes felkeresni a termálmedencék valamelyikét. Összesen 17 található a város környékén, amelyek a helyi közösségi élet színterei, és 2021 tavaszán nyílik a közelben a Sky Lagoon, amely Izland talán legszebb partszakasza.

Bálnales

Reykjavík régi kikötőjéből egész évben a szervezett túrák indulnak, bár az utazók körében a nyári meleg hónapok a legnépszerűbbek. Ilyenkor nemcsak nappali, hanem éjszakai túrák is indulnak, amely ideális az Aurora Borealis megtekintésére is. Bálnalesre legideálisabb a július, ilyenkor kék bálnákat, barázdásbálnákat és delfineket lehet lencse végre kapni.

Aurora Borealis

Az éjszakai fény megtekintésére Reykjavíkból is számos szervezett túra indul, amelynek az az előnye, hogy olyan távoli helyekre viszik el a jelentkezőket, ahol a legjobb az esély, és a lehetőség a természeti csoda átélésére.

Kirándulások Reykjavík környékén

ATV túrák

Az idelátogatók körében igen kedvelt az ATV quad túra, a szunnyadó vulkánok, és lávamezők meghódítása. A túrákra nem csak Reykjavíkból indulnak, hanem az ország számos településén szerveznek különböző hosszúságú és időtartamú programokat.

Kék lagúna

Reykjavíktól alig negyven perces autókázásra csodálható meg a Grindavík geotermikus fürdője a Kék lagúna. A kihagyhatatlan attrakcióra komplett wellness ipar épült, így a fürdőzésen kívül kezelések igénybe vételére is kiváló lehetőséget nyújt.

Aurora Borealis

Az északi fény napjainkban Izland fő turisztikai attrakciója. A látványos természeti „fényshow” megjelenése bizonytalan, és csak rövid ideig látható, azonban a legtöbb szálláshely éjszakai előrejelzést küld az igénylők számára.

Bruarfoss-vízesés

Az egyik legfelkapottabb turisztikai attrakció és fotózási helyszín a Reykjavík melletti Bruarfoss-vízesés, amely olyan káprázatos színű, hogy nem is tűnik valóságosnak.

További kirándulástippek

Malaga
Burj Khalifa Dubai
Vintgar szurdok
Dortmund
München látnivalók
Máltai látnivalók