Csodás ékszerek készülhetnek egy egyszerű gyűrűalapra!

Egy gyűrű a kéz koronája, a pont az i-re, amely mindig szem előtt van és akár munka vagy vezetés közben is gyönyörködhetsz benne egy-egy lopott pillanat erejéig. Ha pedig a viselt ékszert te magad álmodtad meg és saját kezűleg készítetted el, mindez fokozottan igaz. Azonban ahhoz, hogy tényleg tökéletes legyen az eredmény, érdemes néhány fontos dolgot tudnod a gyűrűkészítéssel kapcsolatban. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Milyen gyűrűalapot érdemes választani?

A legtöbb felnőttek számára készült gyűrűalap mérete állítható, vagyis biztos lehetsz abban, hogy ebből a szempontból jó lesz az ujjadra, hiszen te magad szabhatod meg a pontos méretet. Vagyis már csak a különböző kialakítások között kell választani. Két nagy típus a tányéros és a lencsés gyűrűalapok, amelyekre nagyon egyszerűen rögzítheted a kedvenc színű, alakú gyöngyeidet. A lencsés típusok között vannak kerek és ovális formájúak is. Ezekre speciális ragasztó segítségével helyezheted fel a gyöngyöket. Ám ha nem vagy az a típus, aki szeret ilyenekkel időt tölteni, akkor remek választás lehet egy platina gyűrűalap is, amelyekre a félig kifúrt gyöngyök gond nélkül felhelyezhetőd és rögzíthetők. Ha pedig egy igazán egyedi és különleges gyűrűt alkotnál, akkor a díszes kialakítású, indás típusú alapok között is ajánlott szétnézni.

Ha a családban vagy baráti körben vagy gyermek, őt is meglepheted egy ilyen gyűrűvel, számukra a 9 milliméteres gyűrűalapok közül kell választani, amelyek számtalan különböző színben elérhetők, mint például a lila, a magenta vagy éppen a neonzöld.

Ajándékba is tökéletes

Egy ilyen gyűrűalapra álmodott szépség ugyanis ajándékba is tökéletes lehet. Különösen akkor, ha ismered a másik fél ízlését. Hiszen így a kedvenc színeiből alkothatsz számára a stílusának megfelel ő gyűrűt, amelyet biztosan szívesen visel majd. Ráadásul biztosan mindig te jutsz majd róla eszébe, akárhányszor a kezére pillant. Ez pedig akkor is erősítheti a kettőtök közötti kapcsolatot, ha alapvetően ritkán találkoztok.

Akár minden szetthez lehet egy tökéletes gyűrűd

Természetesen nem kell feltétlenül csak egyet választanod a különböző gyűrűalapok és gyöngyök között, hiszen ha többféle elgondolás is megszületett már a fejedben és szeretnéd mindet megvalósítani, akkor erre is van lehetőség. Sőt, akár minden egyes szettedhez alkothatsz egy ilyen egyedi kiegészítőt, hiszen úgy játszhatsz az árnyalatokkal és az elrendezésekkel, ahogy az neked a legjobban tetszik. Így a hétköznapi és elegáns viseletekhez egyaránt alkothatsz egy-egy tökéletesen passzoló gyűrűt.

ezust_lencses_gyurualap

Mit érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy valami tökéleteset alkothass?

Ennek egyik igen lényeges részét alkotják a technikai részletek, ugyanis ezek adják a stabil és ellenálló alapot, amely által megalkothatod a saját elképzeléseidet. A másik fontos dolog viszont az, amit te megálmodtál mindehhez, hiszen akár saját részre, akár ajándékba készül az ékszer, mindig rengeteget nyom a latba a saját személyiséged. Mindehhez harmadik elemként csatlakoznak a minőségi alapanyagok, az alapok és a gyöngyök. Az utóbbiak közül választhatsz színek és méretek alapján is, de az ásványok különböző hatásait és jelentéseit is figyelembe veheted. Ehhez igen széles választékot találsz a Gyöngyékszerbolt webáruház oldalán. A gyűrűalapok közül pedig ide kattintva találsz minőségi darabokat.

A fentiek alapján láthatod, hogy ebben az esetben nem egyszerűen csak gyűrűkről van szó, hanem határozottan egyedi megoldásokról, amelyek nem csak az ember lelkét simogatják viselés közben, de nagyban hozzájárul az eszmei értékéhez az alkotás öröme is. Hiszen egy olyan éjszert viselni, amelyet te magad álmodtál még és rakták össze az első gyöngyöktől az utolsóig, annak bizony varázsa van.