Nyolc tipp, hogy öltözz, ha állásinterjúra mész

Néha még akkor sem tudjuk, mit vegyünk fel, ha egyszerű baráti találkozóra készülünk – nem meglepő, hogy egy állásinterjú még nagyobb fejtörést okoz!

A tudományos kutatások szerint egy találkozó – mint amilyen az állásinterjú – sorsa nagyrészt az első 30 másodpercben szerzett benyomások alapján eldől. Mivel álláskeresőként különösen fontos számunkra, hogy megnyerjük magunknak a vezetőséget, érdemes nagy gondot fordítani a megjelenésünkre még akkor is, ha egy másik mondás szerint nem a ruha teszi az embert…

Használd ki az időt!
Már csak azért is fontos, hogy kedvezően induljon a megbeszélés, mert könnyen lehet, hogy a későbbiek folyamán valamit elhibázunk – ha viszont már a kezdet kezdetén elnyertük az interjúztató szimpátiáját, biztos, hogy elnézőbb lesz velünk, mintha rögtön ellenszenvet váltottunk volna ki belőle. Íme néhány trendi tipp, hogy hajtsd a malmodra a vizet!

1) A cipőd legyen tiszta és kényelmes! Ha erre az alkalomra új lábbelit vettél, otthon „járasd be”, nehogy szorítson, törjön, nyomjon a fontos pillanatokban!

2) Még ha büszke is vagy az alakodra, akkor se vegyél fel átlátszó blúzt! Ne ezzel akard emlékezetessé tenni a meghallgatást!

3) A körömlakkra is figyelj oda: elsősorban a francia manikűr, a rózsaszín és egyéb visszafogott árnyalatok ajánlottak, a túlzottan rikító színeket ajánlott mellőzni!

4) Sose csak egy színből álljon az öltözéked, mindig valamilyen jól harmonizáló kombinációt állíts össze. Kerüld a papagáj-effektust: sose bújj túl tarka ruhákba!

5) Mellőzd a flitteres, tüllös, habos-babos, csipkékkel tarkított darabokat! Legjobb a visszafogott, klasszikusan elegáns öltözet!

6) Ha szoknyát veszel fel, mindenképpen bújtasd a lábadat harisnyába, abból is a fekete, sötétbarna, sötétszürke árnyalatúakat részesítsd előnyben. A testszínű és a tarka kizárva!

7) Legyen nálad egy nagyobb táska, amiben a személyes tárgyaid mellett elfér az önéletrajzod, a bizonyítványok és más olyan dokumentum, amire szükség lehet. Ne állíts be retiküllel és irattáskával: nem hosszú hétvégére készülsz, hanem állásinterjúra!

8) Az ékszereid se legyenek hivalkodóak! A gyöngy mindig jó választás: egyszerű, mégis elegáns, kifinomult ízlést és nőiességet sugall.

Sose feledd!
Olyan ruhát, cipőt vagy kiegészítőt ne aggass magadra, amiről úgy érzed, „nem Te vagy”, mert ez az egész beszélgetésre rányomhatja a bélyegét. Csinosan jelenj meg, de csak is olyan darabokat válassz, amiben komfortosan érzed magad! Ha éppen kifogytál a megfelelő ruhadarabokból, akkor nézz körül a minden-akcio.hu aktuális akciós ajánlatai között, biztosan találsz az alkalomnak megfelelő ruhadarabot jó áron.