Brokkolikrémleves mandulával

Hozzávalók

    50 g brokkoli

    1 db vöröshagyma

    60 g mandula szeletek

    1 db fokhagymagerezd

    1 evőkanál olaj

    1 pohár tejföl

    2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka

    só

    fekete őrölt bors

Elkészítés

    Keverjük el a Petrezselymes tyúkhúsleves-kockákat 1 liter lobogó vízben.

    Kockázzuk fel a megmosott brokkolit (szára nélkül).

    Vágjuk apróra és dinszteljük olajon üvegesre a hagymát, a fokhagymát és a mandula felét is tegyük a hagymához. Folyamatosan keverve pirítsuk pár percig.

    Adjuk az alapléhez a brokkoli felvágott szárait és a pirított hagymát és mandulát. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a brokkoli rózsákat is és főzzük kis lángon 10 percig.

    Ha a leves enyhén kihűlt, turmixoljuk össze. Ízesítsük borssal és sóval. Keverjük bele a tejfölt és díszítsük a maradék mandulával.

    Pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk.