Brokkolikrémleves mandulával
Hozzávalók
50 g brokkoli
1 db vöröshagyma
60 g mandula szeletek
1 db fokhagymagerezd
1 evőkanál olaj
1 pohár tejföl
2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka
só
fekete őrölt bors
Elkészítés
Keverjük el a Petrezselymes tyúkhúsleves-kockákat 1 liter lobogó vízben.
Kockázzuk fel a megmosott brokkolit (szára nélkül).
Vágjuk apróra és dinszteljük olajon üvegesre a hagymát, a fokhagymát és a mandula felét is tegyük a hagymához. Folyamatosan keverve pirítsuk pár percig.
Adjuk az alapléhez a brokkoli felvágott szárait és a pirított hagymát és mandulát. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a brokkoli rózsákat is és főzzük kis lángon 10 percig.
Ha a leves enyhén kihűlt, turmixoljuk össze. Ízesítsük borssal és sóval. Keverjük bele a tejfölt és díszítsük a maradék mandulával.
Pirított kenyérkockákkal kínálhatjuk.